De landschaps beeldentuin B&N
te Loenen, Gelderland

  Als u op de hoogte wilt blijven wat er zoal nieuw aan tuinbeelden in onze beeldentuin wordt geplaatst volg ons dan op facebook. Daarnaast hopen wij onze bezoekers te inspireren met vele foto's van onze workshops beeldhouwen of wat we zoal tegenkomen op het internet.
 

In Loenen op de Veluwe vindt u de inmiddels landelijk bekende sier- en beeldentuin B&N ( aan de A50 tussen Apeldoorn en Arnhem ) met meer dan 300 unieke handgemaakte tuinbeelden van steen. Daarnaast inmiddels steeds meer kunst van Nederlandse kunstenaars in verschillende materialen zoals glas / RVS / perspex etc. Regelmatig wordt de collectie vernieuwd. Tevens het adres voor uw beeldhouwsteen, workshop beeldhouwen of sokkels en zuilen in RVS, Azobé, graniet en perspex. Wij hebben altijd een grote voorraad sokkels staan maar luisteren ook graag naar uw specifieke wensen.
Ook laten wij u indien gewenst voorbeeld urnen zien, vraag hier dan even naar.

Geopend:

We zijn iedere vrijdag geopend van 13.00 tot 16.30 uur.

Tevens

Iedere zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur

Overdag kunt u altijd bellen op  06 193 983 63 of mail ons op info@bany.nl als u zeker wilt weten dat ik, Bas, er ben. Ook als u meer specifieke vragen heeft graag even afstemmen of Bas er is.Als ik er niet ben kan men bijvoorbeeld geen gaten boren als u uw eigen object op een sokkel wilt laten plaatsen.


Op overige dagen zij  we er vaak maar dus niet altijd. Bel even om een afspraak te maken op 06 - 193 983 63 als u langs wilt komen.

We worden zeer regelmatig bezocht door "beeldhouwclubjes". Als u door de weeks komt hebben wij alle tijd om samen met u door de tuin te wandelen en over beeldhouwen ( ofzo) te kletsen. Wij hebben een zeer grote verscheidenheid aan beelden staan die al een inspiratie voor velen zijn geweest. Mail even om de mogelijkheden te bespreken. Kopje koffie erbij? Kan hoor............

Beeldentuin:


Landschaps- Beeldentuin B&N
Beekbergerweg 21,
7371 EV Loenen

Aan de Beekbergerweg 21 bevindt zich de privé tuin B&N. Dit is de landschaps –beeldentuin van Bas Nijssen en Nienke Langebeek.

 
In de beeldentuin

kunt u bij ons uiteraard genieten van schitterende unieke beelden maar tevens om een sokkel of beeldhouwsteen te kopen. Indien u een tuinbeeld aanschaft kunt u het indien gewenst gelijk meenemen ( maar we maken het graag eerst even voor u schoon uiteraard). We kunnen het uietraard ook voor u in uw tuin installeren mits u bereid bent ons daarvoor een vergoeding te betalen.

 

De Beeldentuin is ca 6000 m2 groot en we zijn begonnen met de aanleg in 1996. Inmiddels is er een schitterende beeldentuin met veel bijzondere vaste planten en een grote waterpartij ontstaan. De beeldentuin ligt bijna tegen de bosrand aan en wordt omgeven door landbouwgrond o.a. van Natuurmonumenten.

Door de ligging en de soort beplanting is het een thuis geworden voor vele bijzondere dieren zoals o.a. de ringslang. De beplanting is minimaal zo afwisseld als de objecten. U kunt ook mooi zien hoe een objct tot zijn rechtkomt in combinatie met vele soorten beplanting
Eveneens is het een lustoord geworden voor zowel bos als weide bewoners. Das, vos, ree, uil, specht, vleermuis en vele andere dieren worden regelmatig gesignaleerd. Kortom een plek om even bij te komen van de hectische alledag.


    gahier direkt naar de ijzeren vogels of naar       de tuinbeelden

Heeft u al gelezen dat we het gehele jaar workshops beeldhouwen in steen organiseren voor zowel beginners als gevorderden? Ook hebben we altijd een ruime voorraad steen voor u klaarliggen uit Zimbabwe, India, Brazilie en Spanje. Zowel zeepsteen als hardere steensoorten

Voor meer informatie zie beeldhouwen in steen 
 

In de beeldentuin


vindt u ook ons geheel vernieuwde beeldhouwatelier.
Een unieke plek om zelf met een stuk ruwe steen aan de slag te gaan in een zeer inspirerende omgeving

 


 

 

Indien u ons terrein betreedt kan u gedurende uw verblijf bij ons gefotografeerd worden.

Deze foto kunnen wij gebruiken voor reclame doeleinden en publiekelijk publiceren. Bij de foto zullen wij alleen onze eigen gegevens vermelden dus verder geen persoonlijke gegevens van u.

Indien u hiermee niet akkoord bent verzoeken wij u ons dit voor het betreden van ons terrein schriftelijk kenbaar te maken.
 

 

 

 

De Houtensche Hof, 
Wielemakersbaan 4
Koudekerke, Zeeland 

 

is gestopt met de verkoop van onze beelden maar heeft nog wel kleine beeldjes in de verkoop 


De toegang is gratis!! Kijk op hun eigen site voor meer info

De tuin is onderverdeeld in strakke tuinen omzoomd met buxus waarin gevarieerde borders met een keur aan vaste planten, een grote natuurvijver die vloeiend in het gazon overgaat, een lange grasborder, de lommerrijke boomgaard en een moestuin. 

        Warm aanbevolen !!De Groote Modderkolk


Op zorgboerderij De Groote Modderkolk hebben wij een boomgaard ingericht met een stuk of 25 tuinbeelden van steen. De beeldhouw workshop worden inmiddels in onze beeldentuin gegeven.

De kern van De Groote Modderkolk is een zorgboerderij, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Ze onderhouden de moestuin en boomgaard, verwerken de oogst en verkopen deze in de bijbehorende winkel met theeschenkerij. Op het erf vindt u naast de winkel, de werkschuur en een potstal van Natuurmonumenten.
Het boerenerf is vrij toegankelijk.
Natuurmonumenten heeft hier zijn beheerskantoor voor de Oost Veluwe en organiseert tevens vele activiteiten in en om de boerderij.