Workshop beeldhouwen in steen in de zomer

 

Beeldentuin B&N
vanaf 23 juni t/m 2 september 

Beekbergerweg 21 

te Loenen, Gelderland 

Let op: vanaf 1 t/m 6 juli en 9 t/m 13 juli is de geheel verzorgde beeldhouwvakantie en werken we dus even niet in Loenen

Het is nu nog vroeg in het jaar, maart, dus het seizoen moet nog beginnen. Maar toch hebben vele mensen alweer belangstelling getoond voor de zomerworkshops of zich aangemeld voor de geheel verzorgde beeldhouwvakantie. Twijfel je nog kom dan gerust eens buurten en kennismaken. Of draai gewoon is een dagje mee tijdens de workshops in de lente. Zo zijn we allemaal begonnen, aarzelend,  maar je zult ervan verstelt staan wat je kunt!.
Wil je je gelijk aanmelden voor het beeldhouwen.............., even een mailtje sturen naar info@bany.nl of bel me op 06 193 983 63 als je nog vragen hebt over het beeldhouwen bij ons.


Like ons hier en wij u zult regelmatig foto's voorbij zien komen wat men zoal bij ons maakt. 

 

 Algemeen:

 

Tijdens de workshop beeldhouwen in zeepsteen en harder zult u vertrouwd raken met de benodigde gereedschappen en de diverse technieken. U heeft geen ervaring nodig om te kunnen starten, wel uiteraard interesse en motivatie in deze vorm van beeldhouwen. Er zijn diverse steensoorten beschikbaar, van zacht tot hard, zodat zowel beginners als meer gevorderden aan de slag kunnen.

U kunt per dag deelnemen. Wij adviseren echter om “een paar dagen” te komen. Zeker als u beginner bent moet u eerst leren omgaan met de gereedschappen etc. alvorens u een eerste beeldje kunt maken. Maar het gewoon eens "een dagje” proberen mag uiteraard ook en een klein simpel beeldje is in een dag te maken. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en naar eigen visie.

Hier eerst een korte video gemaakt tijdens het beeldhouwen in de zomer van 2011 om even de sfeer te proeven.

 

 

 

Ook in 2018 nodigen wij weer een Zimbabwaanse beeldhouwer uit om ons te assisteren bij de workshops. Dat geeft hun een broodnodige aanvulling op hun inkomen uiteraard en wij kunnen dankbaar gebruik maken van hun schat aan ervaring in de beeldhouwkunst. Ze spreken uiteraard Engels maar ik, Bas Nijssen, ben haast altijd bij de workshops aanwezig. Trouwens het werken spreekt voor zich - het doen is veel beter dan het spreken. Farai vindt het ook leuk een paar woorden mee te praten in het Nederlands
Het lijkt u misschien op dit moment onmogelijk maar al velen voor u hebben er versteld van gestaan wat zij tot stand hebben gebracht. Uiteraard is niet iedereen een kunstenaar, maar wat is dat dan - een kunstenaar........... Wij weten zeker dat ook u naar huis gaat met uw beeld(je) en dit trots zult laten zien aan vele vrienden en kennissen. En daar gaat het om - plezier hebben - creatief bezig zijn - je hoofd "leegmaken" en alleen maar met dat stuk steen bezig zijn - en misschien, ja echt, ontdekt ook u verborgen talenten.................

In 2018 zal Farai Kasvinge samen met Bas Nijssen de workshops beeldhouwen in de zomermaanden begeleiden.
Hieronder een kort filmpje van Farai ter introductie uit 2017.  

 

 

Farai heeft inmiddels zeer veel ervaring in het begeleiden van zowel beginnende als ervaren beeldhouwers. Altijd vriendelijk en met veel geduld is hij instaat iedereen niet alleen een plezierige dag te laten ervaren maar bovenal je een klein stapje verder te brengen in je ontwikkeling als beeldhouwer. Wil je op je gemak de hele dag bezig zijn met het modelleren van een zacht stuk steen of sta je liever fanatiek te hakken in de wat hardere tot harde steen soorten, je bent van harte welkom en het juiste gereedschap ligt op je te wachten. 
 

Periode en kosten:
De workshops beeldhouwen in de zomer onder leiding van Farai beginnen op 23 juni tot begin september van dinsdag tot en met zondag. 
Het aantal gereserveerde dagen hoeft u niet aaneengesloten op te nemen. Op maandag werken we dus niet!
Daarna gaan we weer naar de herfst cyclus beeldhouwen.
 
Zondag 1 juli werken we niet omdat we de beeldhouwvakantie moeten voorbereiden.
Van  2 tot 6 en van 9 tot 13 juli is de geheel verzorgde vakantie beeldhouwen te Hall. indien nog ruimte kunt u hier ook enkele dagen meedoen zonder overnachting bij ons of uw overnachting zelf regelen. 

De aanvang van de workshops beeldhouwen is altijd om 10.00 en om
ca. 16.30 uur gaan we afronden / opruimen om om 17.00 uur klaar te zijn.. Als u de eerste dag komt is het verstandig een half uurtje vroeger te komen. U heeft dan even de tijd om kennis te maken en alvast een steen uit te zoeken voordat u aan de slag gaat.
 

Kosten in 2018 voor het beeldhouwen zijn:

 
 
De workshops kosten euro 60,- per dag
Voor 3 dagen euro 165,-
Voor 5 dagen euro 250,-
Knipkaart voor 10 dagen euro 475,-
Kaarten en tarieven alleen geldig in 2018
De dagen hoeven niet aaneen te sluiten.

 
Hierbij is inbegrepen:
-         Gebruik van ons gereedschap zoals hamer, beitels en vijlen voor het bewerken van de steen en eventueel schuurpapier en was voor de finale afwerking.
-         Een uitgebreide lunch 
-         Koffie en thee 
-         Begeleiding door professionele beeldhouwer in steen
 
Niet inbegrepen:
-         de ruwe steen, afhankelijk van de steensoort in prijs variërend van ca euro 2,00 tot euro 2,50 per kg
-         frisdrank en andere versnaperingen
-         veiligheidsbril en stofkapje
-         handschoenen indien door u gewenst 
 
Wij hebben een pin automaat!! De workshop moet wel vooraf betaald worden anders vervalt uw aanmelding.
 
 
Reservering:
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met vermelding hoe en wat u dient te betalen.
Uw reservering is pas definitief nadat wij het volledige bedrag van u ontvangen hebben op onze bankrekening. Indien u “op het laatste moment” reserveert dient u voor aanvang van de cursus beeldhouwen in steen contant te betalen.
Wij prefereren echter uw aanmelding per E-mail daar wij willen voorkomen dat de groepen te groot worden. Als u zonder aanmelding komt loopt u kans dat de workshop vol is.
 

U kunt tot 2 weken voor de afgesproken datum, per e-mail, uw reservering annuleren. Wij berekenen dan wel euro 20,- administratiekosten per persoon. Indien u binnen 2 weken voor de aanvangsdatum annuleert brengen wij het volledige tarief in rekening. Wel kunt u in dat geval iemand anders aanwijzen als vervanger.
 
Wij zijn gerechtigd de workshop altijd, en zonder opgaaf van reden, te annuleren. Uiteraard storten wij in dat geval wel alle reeds ontvangen betalingen terug zonder enige reductie.
 
Alles duidelijk? ga naar het aanmeldingsformulier
 
 
Locatie:
 

De zomerworkshops beeldhouwen in steen

 
worden gegeven in het nieuwe atelier van Bas en Nienke Beekbergerweg 21 7371EV Loenen (Gld). Tevens vindt u in hun tuin B&N vele beelden die als inspiratie kunnen dienen of uiteraard om gewoon van te genieten.

 
In de lente en  herfst maanden werken we slechts een beperkt aantal weekends en dan ook in de privetuin B&N eveneens te Loenen. meer info op beeldhouwen in de herfst en lente 

 
Routebeschrijving:
 
 
 
 
In de landschaps- beeldentui B&N kunt u tevens terecht voor u beeldhouwsteen. Daarnaast verkoopt men hier tevens allerlei andere tuindecoraties zoals metalen vogels, vlinders etc gemaakt op kleine werkplaatsen in Zimbabwe welke wij ondersteunen.

 
Op onze Facebook pagina vindt u vele foto's van de workshops

 

 De workshops beeldhouwen in steen

 
zullen worden begeleid door een beeldhouwer uit Zimbabwe. Buiten hun eigen taal, Shona, spreken ze Engels. De beeldhouwer in 2018 is al vele malen bij ons geweest en begrijpt inmiddels redelijk wat Nederlands. Mocht er een taalprobleem ontstaan dan is Bas aanwezig om u terzijde te staan.
De beeldhouwers werken intuïtief. Ze maken dus geen schets of voor ontwerp van hetgeen ze willen maken maar laten hun gevoel spreken en volgen zoveel mogelijk de lijn van het ruw stuk steen.

 “Het eindresultaat zit al in de steen – ze hoeven het er “alleen” maar uit te halen” is hun visie.

Ook komen uiteraard mensen bij ons die al "iets" in hun hoofd hebben of een tekening / foto van hun doel hebben. Samen zoeken we dan een bijpassende steen uit en gaan aan de slag om te trachten dat doel tevoorschijn te toveren. Heeft u een grote steen nodig waarschuw ons dan van te voren. Dan kijken we of "die" steen bij ons voorradig is of vragen een collega wat die hebben liggen. 

Door hun ervaring in het geven van workshops beeldhouwen in steen voelen ze meestal wel aan wanneer iemand hulp nodig heeft maar u kunt uiteraard te allen tijde om hulp vragen.

Mede door uw cursusgeld kunnen niet alleen de kinderen weer naar school maar heeft hun gezin wat inkomsten. Helaas is de situatie in Zimbabwe nog steeds dusdanig dat dit letterlijk "brood nodig" is.
Vergeet u echter niet dat ons basis principe is "loon naar werken". Wij bedrijven geen liefdadigheid ( uitzonderingen daar gelaten). 

 
Wij accepteren geen enkele aansprakelijkheid voor schade aan of diefstal van uw privé-bezittingen. Tevens accepteren wij geen enkele aansprakelijkheid voor enig persoonlijk letsel of ongemak opgelopen, direct en indirect, ten tijde van of tengevolge van deze door ons georganiseerde activiteit.
Regelmatig lopen mensen tijdens de workshops op "open schoentjes" of ander zomers schoeisel. Gelukkig is er nog nooit wat gebeurt maar het behoeft geen betoog dat u met scherp gereedschap en, soms, behoorlijke zware stukken steen werkt die kunnen vallen of waar u in kunt trappen. Goed schoeisel is dus geen overbodige luxe!!
 

 

 

Overnachten:
 
 
Vlakbij en ideaal voor caravans en tenten bevelen wij U aan 
Camping Reeendal, Loener Schepersweg 36 te Loenen.
Een werkelijk schitterende (en rustig ) gelegen camping verscholen in de bossen in Loenen. Loop afstand naar de workshops " tien minuten". U kunt direkt met de eigenaar mailen op . Nieuw in 2014 -   we gaan een geheel verzorgde week beeldhouwen organiseren.
Ook in 2018 weer een geheel verzorgde vakantie, nu zelfs twee periodes. 
Voor meer info ga gelijk naar vakantieweek beeldhouwen in NederlandDaar wij in een zeer toeristische omgeving zitten kent Loenen en omgeving vele overnachtingsmogelijkheden.
Onze lokale VVV vindt u op http://loenen.vvvnet.nl/
 
 
Direct naar een aantal andere mogelijkheden in Loenen:
 
Hotel Restaurant De Loenermark, Loenen
http://www.loenermark.nl/
 
 
Vlakbij in Beekbergen ca 3,8 km:
Golden Tulip de Wipselberg

Tulip Inn De Veluwe
 

 
Zoals al gezegd: Wij zitten in een toeristische omgeving. Als u dus even Googled vindt u vele campings, hotels en B&B in de nabije omgeving van Loenen. Dorpen zoals Beekbergen, Klarenbeek, Hoenderlo, Eerbeek, Hall ( met onder andere een Natuurvriendenhuis en camping)  liggen dichtbij. Komt u er niet uit laat het ons dan even weten dan kunnen we misschien hulp bieden bij het vinden van een locatie om te overnachten.Hier kunt u direkt verder naar de stenen tuinbeelden / beelden van steen
of de ijzeren vogels / vogels van metaal en andere tuindecoratie

 

 
 
 
 
De vakantieweek beeldhouwen workshop in 2015 en 2016 is voorbij en was een zeer groot succes