Urnen en grafmonumenten in natuursteen 

 

De stenen beelden worden gemaakt in Zimbabwe. In Nederland hollen we ze uit en brengen de as aan. 

Afhankelijk van de steensoort kunnen we dit uiteraard ook in uw eigen beeld doen.

Uw dierbare een mooi plekje dicht bij u, de makers in Zimbabwe een toekomst

 

Ook worden onze stenen beelden regelmatig gebruikt bij graven. Dit blijkt trouwens nog niet eenvoudig te zijn, vele begraafplaatsen hebben hun eigen regels. Controleert u eerst wat er bij u mag en kan alvorens onze tuin te bezoeken om een beeld uit te zoeken. Dit om teleurstellingen te voorkomen als u al een beslissing genomen hebt. Vaak vraagt men wel om een foto van het beeld dat u wilt plaatsen, die foto kunt u uiteraard eerst bij ons in de tuin maken.

Daarnaast hebben wij diverse keren ruwe stenen geleverd die men op een graf rangschikt. Eventueel brengen wij ook een tekst aan. Weliswaar niet zostrak als men "officieel" doet maar wel duidelijk en op een natuurlijke manier. In combinatie met de ruwe steen geeft dit een zeer mooi effect. Wij laten u hier bewust slechts de ruwe steen zien uit privacy overweging.
 

De sokkel als urn

Ook worden we soms gevraagd om een dierbaar beeld op een sokkel te plaatsen en de sokkel te berwerken zodat hij als urn kan worden gebruikt.


Hier ziet u een voorbeeld van zo'n sokkel uitgevoerd in Azobé. Een hardhout soort prima geschikt om ook buiten te plaatsen. Voor een mooie uitstraling hebben we de sokkel in de olie gezet 

Een urn laten maken

 

Voor grotere projecten wachten wij op de aanwezigheid van een kunstenaar uit Zimbabwe die in de zomermaanden in het land is voor onze workshops beeldhouwen. Tijdens deze workshops maken mensen trouwens ook zelf weleens onder onze begeleiding een eigen beeld(je) voor bij een graf of als urn.


In die periode kan de kunstenaar ook in uw opdracht een zeer persoonlijke urn maken naar uw ontwerp, zie onderstaand een voorbeeld. Samen met u bespreken we eerst uitvoerig het ontwerp en proberen vervolgens uw gevoelens te verwerken in het uiteindelijke beeld. 


Hiernaast ziet u een urn in opdracht gemaakt 
lxbxh 39 x 20 x 13 cm
springsteen - zeer harde steen - geschikt om buiten te plaatsen
 

 

 Hetzelfde beeld maar nu uiteraard van de onderkant. Duidelijk te zien is de opening voor de as. Het deksel van steen kan weer met een normale steenlijm op zijn plaats worden gelijmd na het vullen van de opening. 


Hiernaast ziet u een hoopje zand, ca 400 gram, dat in de opening van het voorbeeld past.
 


De gemiddelde hoeveelheid as die u gaat ontvangen is ca 2 a 3 kg. Dit is een behoorlijk gewicht en volume. Als u alles in de urn wilt doen moet dit een behoorlijk groot beeld worden. U zou kunnen overwegen een gedeelte van de as uit te strooien ( zie ook hiervoor weer de wet en regelgeving) en een klein deel van de as als herinnering in het beeld doen.
 Hiernaast nog een voorbeeld van een urn maar
bij ons in de tuin zu
lt u vele beelden aantreffen die voor  dit doel geschikt gemaakt kunnen worden. Schroomt u niet om contact met ons op te nemen en stel uw vraag op info@bany.nl

 

 

 


Ga direct naar onze pagina met stenen tuinbeelden, beelden van steen


Heeft u meer interesse in de metalen vogels en vlinders dan kunt u deze link gebruiken